1 2 3 4 5

Over de lesauto: Toyota Prius

N

Ontspannen

Schakelen behoort tot het verleden in deze automaat. Ook de overgang tussen elektrisch en benzine rijden gaat automatisch. Het is rustig rijden in deze stille auto.

N

Betrouwbaar

Toyota heeft altijd voorop gelopen in het hybride segment. Toyota heeft inmiddels al 9 miljoen hybrides verkocht. Toyota’s zijn over het algemeen zeer bedrijfszeker.

N

Duurzaam

Een Prius is een relatief milieuvriendelijke auto die minder fossiele brandstoffen gebruikt en een lagere uitstoot heeft dan veel andere auto’s. Gericht op de toekomst.

N

Zuinig

De hybrides van Toyota hebben al 1,2 miljard liter benzine en 34 miljoen ton CO2 bespaard. Een Prius is een zeer zuinige auto waarmee u minder bij het tankstation staat.

De Prius van JvG: een multifunctionele lesauto

Voor rijles in een automaat

Reguliere rijlessen, makkelijker en toegankelijker dan in een handgeschakelde auto. Modern en comfortabel. De lesauto wordt hierbij gebruikt als ‘normale’ lesauto. Met dubbele bediening, maar zonder de specifieke aanpassingen. Rijlessen in een automaat zijn er voor iedereen die een rijbewijs wil behalen.

Voor rijles met een beperking

Voor mensen met een handicap, aandoening of stoornis. De auto biedt meer mogelijkheden voor mensen met minder mogelijkheden. Deze lesauto heeft bijvoorbeeld volledige handbediening, aangepaste beenbediening en aangepaste stoelverstelling.

Een Prius met aanpassingen. Niet zomaar een Prius.

Deze Prius met aanpassingen is er speciaal voor mensen met lichamelijke beperkingen, die al dan niet in het bezit zijn van een rijbewijs. De aanpassingen in de lesauto zijn geïnstalleerd door Mobiliteit op Maat. Dit is een bedrijf met grote expertise in autoaanpassingen.

Volledige handbediening

Door middel van handsegmentgas en handbedrijfsrem kan deze lesauto helemaal met de hand worden bestuurd. Ook besturing met enkel de linkerhand en enkel de rechterhand is mogelijk.

Linker- en rechterbeenbediening.

Bediening van de pedalen met een van de twee benen in plaats van met twee benen.

Extra en grote spiegels

Voor een betere blik op de weg. De panonamaspiegel op de plek van de normale binnenspiegel komt van pas bij schouder- en nekproblemen. Bij het links- en rechtsafslaan hoeven bestuurders enkel in de panoramaspiegel te kijken om te zien of het veilig kan.

SmartSteer-knop

Voor de bediening van de ruitenwisser, claxon, richtingaanwijzers en verlichting. Makkelijk om tegelijkertijd controle over het stuur te houden, de knop zit immers direct op het stuur.

Aangepaste stoelverstelling

Deze elektisch bedienbare stoel kan extra ver omhoog, omlaag, naar voor en naar achter. De stoel is geschikt voor kleine en grote(re) mensen.