1 2 3 4 5

Rijles in een automaat

 

JvG Rijopleidingen geeft rijles in een moderne automaat aan leerlingen uit Brabant, Gelderland en Noord-Limburg.

Waarom rijles in een automaat?

Minder handelingen

Tijdens het rijden in een automaat hoef je minder handelingen te verrichten. Je hoeft niet constant op- en terug te schakelen. Je houdt je handen dus meer aan het stuur en er is meer aandacht voor het verkeer, wat de veiligheid ten goede komt.

Minder lessen nodig

Rijlessen in een automaat zijn over het algemeen per les wat duurder, maar vaak zijn er minder lessen nodig. Zodoende kan de opleiding uiteindelijk toch goedkoper zijn dan rijlessen in een handgeschakelde auto.

Ontspannen

Omdat de auto vanzelf schakelt, zit je meer ontspannen in de auto. En het rijden in een automaat gaat vaak wat vloeiender dan in een handgeschakelde auto. De versnellingsovergangen zijn vaak soepeler, het rijden is minder ‘schokkerig’.

N

Modern

Rijles in een automaat is erg modern. In veel andere landen is dit de gewoonste zaak van de wereld, zoals in de Verenigde Staten. Daar is het zelfs ‘apart’ om in een handgeschakelde auto lessen te volgen.

A

Sneller leren

Het goed leren schakelen en koppelen in een handgeschakelde auto kost tijd. Bij sommige mensen zelfs veel tijd. Het schakelen in een automaat is een stuk eenvoudiger en dat merkt de leerling. Het leerplezier wordt hiermee aanmerkelijk vergroot.

Steeds zuiniger

Nieuwe auto’s zijn steeds vaker automaat. Door moderne technieken worden deze auto’s ook steeds zuiniger. Je ziet dat bij allerlei elektrische- en hybride auto’s, die ook nog eens gunstig in de bijtelling zijn.

Toegankelijker

Het rijden in een automaat is veel toegankelijker voor mensen die moeilijkheden ondervinden in een hangeschakelde auto. Vaak is het zelfs de enige optie voor mensen met een beperking, aandoening of stoornis, zoals autisme (ASS), ADHD, NAH of faalangst.

Makkelijk filerijden

Rijden in een file of langzaam rijdend verkeer is niet altijd fijn met een handgeschakelde auto. Met een automaat is dit veel comfortabeler. Je werkt immers maar met 2 voetpedalen in plaats van 3 en je hoeft niet te koppelen.

Rijles voor een automaatrijbewijs

Na een succesvolle opleiding en een geslaagd examen, ontvangt de leerling een automaatrijbewijs. Hiermee mag dan uitsluitend in een auto met automaatbak worden gereden, dus niet in een handgeschakelde auto. Automaatrijbewijzen zijn te herkennen aan de nummercode 78. Bij een eventuele medische indicatie komt er code 10.02 op het rijbewijs te staan.
Rijlessen in een automaat worden steeds populairder. De verwachting voor de komende jaren is dan ook dat steeds meer mensen hiervoor gaan kiezen. Nieuwe auto’s op de markt zijn namelijk ook steeds vaker automaat, bijvoorbeeld elektrische en hybride auto’s. Wanneer na het behalen van het automaatrijbewijs toch de wens ontstaat om in een handgeschakelde auto te rijden, hoeft enkel opnieuw rijexamen te worden gedaan. Het theorie-examen hoeft dus niet opnieuw. Wanneer je als bestuurder eenmaal gewend bent aan het comfort van een automaat, is de kans klein dat je nog in een handgeschakelde auto wilt rijden.

Rijles met een automaat in Brabant

JvG Rijopleidingen biedt rijlessen in een automaat voor de gehele provincie Brabant en indien gevraagd ook in Gelderland en Noord-Limburg. De rijschool van JvG richt zich met name op leerlingen uit Noordoost-Brabant, Midden-Brabant en Zuidoost-Brabant. JvG Rijopleidingen biedt voornamelijk rijlessen, begeleiding en rijtesten in een moderne lesauto met automaat in de regio Den Bosch, Uden en Veghel. Inclusief plaatsen als Schijndel, Sint-Michielsgestel, Heeswijk-Dinther, Berlicum, Boxtel, Gemonde, Rosmalen, Vught, Empel, Esch en Sint-Oedenrode.

Meer informatie?

Neem contact op

Om kennis te maken. Kijken of het klikt!